• Wat was het een succes! De vier voorstellingen op 16 en 17 juli 2021 van Narnia, het betoverde ballet achter de kleerkast... We zijn bedolven onder de complimenten voor het niveau, voor de techniek van dansers, de vaart, de uitbeelding van het verhaal, voor de creativiteit, voor de professionaliteit!! U zou de schrijver van deze tekst enige bevooroordeeldheid kunnen verwijten, maar dit is echt geen overdreven weergave van de berichten die wij ontvingen. En die complimenten betreffen in eerste instantie natuurlijk alle dansers! Heel veel dank aan de dansers die dit met zoveel toewijding en inspanning mogelijk hebben gemaakt.

  Maar heel belangrijk is ook te vermelden dat een productie van deze omvang en deze kwaliteit ALLEEN mogeilijk is door de inzet van een heel team van vrijwilligers. Hulpouders, naaiouders, wasouders, ontwerpers/bouwers van decorstukken, en natuurlijk de productieleiding, maar ook zaken als fotografie, publiciteit, programmaboekjeredactie, geluid, licht... de lijst met alle taken die gedaan zijn en moesten worden is enorm. Heel veel dank aan iedereen!

  Wilt u het nog een keer terug zien? Er is een professionele videoregistratie gemaakt die u natuurlijk niet wilt missen. Stuur gerust een berichtje via het contactformulier als u hierin geïnteresseerd bent.

  naar het contactformulier

 • foto's Narnia

  Ja, er mocht niet gefotografeerd worden, tijdens de voorstellingen. Heel vervelend natuurlijk voor de bezoekers, maar ter compensatie zouden er veel foto's gemaakt worden die gratis ter beschikking zouden worden gesteld. Welnu, het zijn er ruim 2.800 geworden, met veel dank aan de fotografen Nicolette en Joska!

  Om ongewenste gluurders te weren, zijn de foto's niet via deze website te bereiken, maar via een link die aan alle (ouders) van dansers gestuurd is. Heeft u de voorstelling bezocht en wilt u de foto's graag zien, maar kent u een van de dansers niet (goed) genoeg om de link te vragen? Stuurt u gerust een mailtje naar admin@balletschoolmiddelburg.nl .

 • Het verhaal

  Narnia, het betoverde ballet achter de kleerkast is gebaseerd op het tweede deel uit de zevendelige boekenserie De Kronieken van Narnia: Het betoverde land achter de kleerkast, dat is geschreven door de Britse schrijver C.S. Lewis.

  Vier kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy, verblijven tijdens de Tweede Wereldoorlog in het grote landhuis van een vriendelijke professor. Door een grote oude kleerkast die in het huis staat, belanden de kinderen in Narnia. Het land is betoverd door de Witte Heks, waardoor het er altijd winter is. In Narnia wordt gehoopt op de komst van Aslan, de leeuw die volgens de voorspellingen ooit zal komen om het land te redden van de eeuwige winter. Samen met de machtige leeuw vechten de kinderen tegen de Witte Heks.

 • Weer naar het theater!

  De voorstelling was oorspronkelijk gepland voor juni 2020, maar door de corona-epidemie hebben we deze toen moeten uitstellen. Vanaf half december 2020 tot en met mei 2021 volgde een lockdownperiode waarin niet meer binnen les gegeven mocht worden. Met buitenlessen en repetities in - letterlijk - regen en wind en via zoom werden de voorbereidingen voortgezet.

  In de maanden voorafgaand aan de voorstelling was het spannend of de voorstelling door kon gaan. Zouden we weer in het theater mogen en zo ja, met hoeveel? Nog een keer uitstellen zou heel moeilijk zijn. Niet weer een jaar alle ingestudeerde dansen op peil zien te houden, iedereen gemotiveerd houden.

  Maar gelukkig, door de versoepelingen in het voorjaar 2021 bleek het mogelijk toch weer naar het theater te mogen en is in een heel korte tijd de productie op poten gezet. Daar komt heel wat bij kijken. Allereerst natuurlijk het creatieve deel, waar al een tijd aan gewerkt was, maar ook veel praktische zaken: van posters maken tot schouwburg huren, van kostuums tot kaartverkoop inrichten, van kan-er-nog-een-dvd-gemaakt-worden tot hulpouders vragen.

  Inmiddels zijn op 16 en 17 juli 2021 vier zeer geslaagde voorstellingen gerealiseerd in de Schouwburg in Middelburg.