• over Balletschool Middelburg

  Balletschool Middelburg is in september 2015 opgericht. De lessen werden in de jaren daarvoor door Stichting Kunsteducatie Walcheren aangeboden. Door een reorganisatie van KEW is de dansafdeling vanaf het schooljaar 2015-2016 als zelfstandige organisatie verder gegaan als Balletschool Middelburg. 

  Het lesaanbod bestaat uit de gangbare vormen zoals klassiek, modern en jazz. Voor jong tot en met volwassenen. Maar ook voor leerlingen die intensief en op een hoger niveau met dans bezig willen zijn. 

   

 • 2015

  Oprichting van Balletschool Middelburg

 • Bij Balletschool Middelburg is het traditie om iedere twee jaar een grote voorstelling te geven. Meestal wordt deze twee keer opgevoerd in de Schouwburg in Middelburg.

  In principe doet bij zo'n voorstelling iedere groep mee, maar uiteraard is niemand verplicht mee te doen. Sommige groepen hebben een wat grotere inbreng dan andere. Het doel is telkens een mooie, boeiende voorstelling van goed niveau neer te zetten.

  Zo werd in juli 2021, na een jaar uitstel en onder best lastige coronaomstandigheden, de voorstelling "Narnia, het betoverde ballet achter de Kleerkast" uitgevoerd. 

  In juni 2018 werd "Pluk het Petteballet" op de planken van de "Schouwburg op Locatie" (Studio A58) gezet.

  In juni 2016 werd de voorstelling "Alice het Wonderballet" opgevoerd, gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland.

   

  Narnia, het betoverde ballet achter de kleerkast (2021)