• over Balletschool Middelburg

  Balletschool Middelburg is in september 2015 opgericht. De lessen werden in de jaren daarvoor door Stichting Kunsteducatie Walcheren aangeboden. Door een reorganisatie van KEW is de dansafdeling vanaf het schooljaar 2015-2016 als zelfstandige organisatie verder gegaan als Balletschool Middelburg. 

  Het lesaanbod bestaat uit de gangbare vormen zoals klassiek, modern en jazz. Voor jong tot en met volwassenen. Maar een van de speerpunten van de school is het streven naar een hoog niveau. Als een van de weinige balletscholen in de regio bieden wij intensieve trajecten in de groepen preselectie, juniorselectie en selectie. Leerlingen in deze groepen dansen tot wel 13 uur per week, wat goede doorstroommogelijkheden biedt naar een (vooropleiding van) een balletacademie. Dat hoeft geen doel op zich te zijn; de meeste leerlingen vinden het gewoon leuk om goed te worden.

 • 2015

  Oprichting van Balletschool Middelburg

 • Bij Balletschool Middelburg is het traditie om iedere twee jaar een grote voorstelling te geven. Meestal wordt deze twee keer opgevoerd in de Schouwburg in Middelburg.

  Het doel is telkens een mooie, boeiende voorstelling van goed niveau neer te zetten. In principe doet iedere groep mee, maar uiteraard is niemand verplicht mee te doen. Sommige groepen hebben een wat grotere inbreng dan andere.

  Zo werd in juli 2023 'Het Koninklijk Ballet van Katoren' in Theater De Mythe in Goes uitgevoerd.

  In juli 2021, na een jaar uitstel en onder best lastige coronaomstandigheden, hebben we de voorstelling "Narnia, het betoverde ballet achter de Kleerkast" uitgevoerd. 

  In 2018 werd "Pluk het Petteballet" op de planken van de "Schouwburg op Locatie" (Studio A58) gezet.

  In 2016 werd de voorstelling "Alice het Wonderballet" opgevoerd, gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland.

   

  Het Koninklijk Ballet van Katoren (2023)